www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Шери Курт на 27 Септември 2012

Шоколадова торта

Необходими продукти
за блата:
200 гр. шоколад
200 гр. масло
5 яйца
1 ч.ч.захар
1 ч.ч.брашно
1 ванилия

за крема:

20 гр.черен шоколад
450 мл.много студена течна сметана
80 гр.захар

за украса:
филирани бадеми
разтапяме 2 с.л. захар и върху хартия за печене правим капчици и други фигурки

Разтапяме шоколада на водна баня. Сваляме от котлона и прибавяме захарта - бъркаме докато се получи хомогенна смес. Когато изстине прибавяме яйцата. Бъркаме непрекъснато, добавяме брашното и ванилията.

Печем в намаслена тавичка за около 20 минути на 190 градуса. Когато е готов блата го обръщаме на поднос и го разрязваме с помощта на конец.

За крема разтапяме шоколада на водна баня. Оставяме да се охлади. През това време разбиваме сметаната със захарта докато се сгъсти. Прибавя се шоколада и се бърка много внимателно с дървена лъжица, за да не спадне крема. Слагаме първия блат, намазваме с крема /ако искате сиропирайте блата-аз лично не го сиропирах/, слагаме втория блат и намазваме цялата торта с крем. Отстрани тортата я напръскваме с бадемите, а отгоре поръсваме карамелчетата.