Публикувана от Марина Голева на 27 Септември 2012
![]() | Необходими продукти 2 ч.ч. брашно 1/2 ч.ч вода 1/3 ч.ч прясно мляко 1/3 ч.ч зехтин 2 к.л. захар песто от босилек доматено пюре кашкавал пушено свинско филе риган и мащерка сол |
За тестото първо разтворете маята в млякото, като предварително го затоплете до около 40 градуса. Добавете 1/2 ч.ч. брашно и захарта. Разбъркайте добре, да се получи гъста каша. Оставете да втаса за около 15 мин. Прибавете готовата смес към останалите продукти - брашно, вода, зехтин и започнете да месите. Тестото трябва да стане еластично и меко. Оставете тестото да втаса за около 1-2 часа (да удвои размера си двойно). През това време пригответе доматената паста, като смесите в тиган доматеното пюре с ригана, мащерката, зехтина, щипка захар и сол на вкус. Оставете сместа да поври, докато се редуцира на половина. Готовото тесто разточете на тънко и с помощта на кръгла форма изрежете основите за пицетите. Намажете едната половина от пицети с готовата доматена паста и порасете с настърган кашкавал. Отгоре добавете ситно нарязаното филе. Подправете с риган и мащерка. Другата половина от пицетите намажете с песто и поръсете с настърган кашкавал. Печете пицетите върху хартия за печене на 240 градуса за около 7-8 минути. Добър апетит! Готвенето като страст и въображение.. https://magecreations.blogspot.com/ |