Публикувана от Марина Голева на 18 Септември 2012
![]() | Необходими продукти 600 гр. картофи 100 гр. пастърма 100 гр. кашкавал 2 глави червен лук черен и червен пипер сол олио и масло магданоз за гарниране |
Сварете картофите и ги оставете да изстинат. Обелете ги и ги нарежете на дебели филийки. В предварително загрят тиган с олио запържете ситно нарязания лук. Към него прибавете картофите. Пържете докато картофите придобият кафяв загар. Прибавете маслото и червения пипер и овкусете със сол и черен пипер на вкус. Запържете за кратко, така че маслото и червения пипер да не прегорят. След края на термичната обработка сложете ситно нарязаната пастърма. Разбъркайте добре като внимавате, да не разрушите цялостта на картофите. Накрая поръсете обилно с кашкавал. Сервирайте ястието топло. Брат картофите може да бъдат сервирани като предястие или лека вечеря. |