www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Марина Голева на 18 Септември 2012

Брат картофи с кашкавал

Необходими продукти
600 гр. картофи
100 гр. пастърма
100 гр. кашкавал
2 глави червен лук
черен и червен пипер
сол
олио и масло
магданоз за гарниране

Сварете картофите и ги оставете да изстинат. Обелете ги и ги нарежете на дебели филийки. В предварително загрят тиган с олио запържете ситно нарязания лук. Към него прибавете картофите. Пържете докато картофите придобият кафяв загар. Прибавете маслото и червения пипер и овкусете със сол и черен пипер на вкус. Запържете за кратко, така че маслото и червения пипер да не прегорят. След края на термичната обработка сложете ситно нарязаната пастърма. Разбъркайте добре като внимавате, да не разрушите цялостта на картофите. Накрая поръсете обилно с кашкавал. Сервирайте ястието топло. Брат картофите може да бъдат сервирани като предястие или лека вечеря.