Публикувана от Надя Недева на 11 Септември 2012
Необходими продукти 1 глава лук, нарязан 1 с.л. зехтин 2 тиквички, нарязани на филийки 1 патладжан, нарязан на кубчета 450 гр. домати 200 гр. ориз 2 яйца 140гр. сирене чедър | |
Задушете лука в зехтина за 10 минути, докато омекне и започне да потъмнява. Добавете тиквичките и патладжана и пържете до златистокафяво. Сложете доматите с малко сол, покрийте и оставете да къкри 30 минути. Междувременно пуснете ориза в тенджера с подсолена вода и го сварете за 20 мин. Отцедете го и го смесете с разбитите яйца и две-трети от сиренето. Сложете зеленчуковата смес в тава. Отгоре разстелете ориза и го подравнете. Отгоре поръсете с останалото сирене. Печете още 30 минути до златисто. |