www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Диана Димитрова на 09 Септември 2012

Гръцка мусака

Необходими продукти
10-12 средно големи картофа
500 гр кайма
2 големи патладжана
1 чушка
1 глава лук
100 гр кашкавал
3 яйца
4-5 с.л. кисело мляко
олио
сол
черен пипер

Сваряваме, обелваме и намачкваме картофите. Нарязваме патладжаните на кръгчета и ги изпържваме в сгорещено олио. Запържваме каймата с нарязаните на ситно чушка и лук, добавяме сол и черен пипер на вкус. В тавичка слагаме един ред от намачканите картофи, един ред кайма и един ред патладжан. Повтаряме отново картофи, кайма и патладжан. Правим смес от яйцата и киселото мляко и заливаме мусаката. Отгоре поръсваме с настъргания кашкавал. Печем на 200-250 градуса до готовност.