Публикувана от Мария Маслева на 08 Септември 2012
![]() | Необходими продукти 2-3 яйца 1 ч.ч. захар 1 ч.ч. прясно мляко олио 2 ч.ч. брашно 1 бакпулвер 1 ванилия 2-3 настъргани ябълки 2-3 нарязани на тънки парченца ябълки орехи 1 пакетче канела пудра захар за поръсване |
Разбийте яйцата със захарта, добавете маслото, прясното мляко, брашното с бакпулвера (пресяти) и ванилиите. Обърква се с настърганата ябълка. Така приготвената смес се изсипва с намаслена и набрашнена форма, като отделяте 1 ч.ч. от тестото, за да се покрият после ябълките. Сместа в тавата се поръсва с орехите и канелата, подреждат се парчетата ябълки и покриваме с останалото тесто, размито с малко водичка. Пече се до готовност. Готовият сладкиш се поръсва с пудрата захар. |