Публикувана от Мария Маслева на 08 Септември 2012
Необходими продукти 1 тиквичка 3-4 моркова 1 глава лук 10-12 картофа 1 домат 50 мл олио 1-2 ч.л. сол 1,5 л вода магданоз копър | |
Тиквичката се обелва, измива и нарязва на едро. Морковите се остъргват, измиват се и също се нарязват на едро. Картофите се обелват, измиват и нарязват на четвъртини. Добавя се лукът, нарязан на едро. Всички зеленчуци се слагат в дълбока тенджера и заливат с водата. Добавят се солта и олиото. Съдът се поставя на включен котлон и се похлупва. 10-15 мин. след като заври се добавя обеленият и настърган домат, след което се разбърква. Супата е готова след около 1 час варене. Оставя се да се охлади. След като изстине, се пасира и се поръсва с нарязания на ситно копър и магданоз. При поднасяне може да се добавят крутони. |