Публикувана от Мария Маслева на 08 Септември 2012
![]() | Необходими продукти 2 ч.ч. брашно 1 пакетче бакпулвер 2 с.л. пудра захар 1 и 1/2 ч.ч. прясно мляко 2 бр. яйца 60 г разтопено масло за гарниране: кленов сироп мед пудра захар течен шоколад или сладко |
Брашното се пресява с бакпулвера в голяма купа. Отделно се разбъркват яйцата, прясното мляко /леко затоплено/, пудрата захар и разтопеното масло. Сместа се добавя към брашното и с дървена лъжица се разбърква до получаване на хомогенна смес. Загрява се тиган на умерен котлон. В него се изсипва около 1/3 ч.ч. от палачинковата смес. С лъжица се разпределя на кръг с диаметър около 10 см. Намалява се огъня и палачинката се пече 1-2 минути, или докато на повърхността се получат балончета. Палачинката се обръща и се пече до готовност. Готовите палачинки се гарнират по избор. Забележка: При печенето не се използва мазнина, освен ако не е необходимо. |