www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Диана Димитрова на 07 Септември 2012

Торта "Мока" с бишкоти

Необходими продукти
1 голям пакет бишкоти (или 2 от малките)
1 нишесте какао или 2 пудинг на д-р Йоткер шоколад
1 л прясно мляко
150 гр. смлени орехи
половин масло
1 с.л. нес кафе
100 мл кафе (еспресо)
половин шоколад

От млякото и нишестето правим крем, по указанията на пакетчето. Прибавяме смлените орехи, 1 с.л. нес кафе и маслото. Бъркаме, докато стане еднородна смес. Във кръгла форма за торта нареждаме бишкотите по стените и по дъното. Наръсваме по малко от кафето, отгоре сипваме от крема. Продължаваме по същия начин, като най-отгоре е крем. Поръсваме с малко кафе и бишкотите по стените и оставяме да изстине в хладилник поне една нощ. Сваляме обръча на формата и украсяваме с настърган шоколад.