www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Веселина Константинова на 01 Септември 2012

Палачинки с пълнозърнесто брашно

Необходими продукти
2-3 яйца
300-400 гр. пълнозърнесто брашно
2 ч.ч. вода
сол
масло за подмазване на тигана
сладко или сирене за пълнеж

Разбиваме яйцата, прибавяме водата и брашното, сол. Разбъркваме добре, за да се получи хомогенна смес. Ако има нужда от брашно или вода - добавяме за получаването на средногъста смес. Загряваме тигана /по възможност да е оребрен/. Намазваме леко с масло и сипваме смес, като покриваме тигана с тънък слой. Изпичаме и от двете страни. Всяка палачинка гарнираме със сладко, мармалад или сирене по желание.