Публикувана от Илияна Димова на 01 Септември 2012
![]() | Необходими продукти за около 15 конфитюрени бурканчета: 10 кг. сини сливи 1 кг. захар (повече или по-малко в зависимост колко са узрели сливите) 1/2 пакетче кристали лимонена киселина малко вода |
Измиваме сливите, почистваме от костилките и нарязваме на парченца. Слагаме в съда, в който ще приготвяме мармалада. Наливаме малко вода. Ако са по-зелени повече, а когато са по-меки и узрели по-малко вода. Когато започнат да омекват и да променят цвета си добавяме постепенно захарта и непрекъснато разбъркваме. Преди да свалим от огъня сипваме и 1/2 пакетче лим.киселина. Мармаладът насипваме в бурканчета. Запечатваме капачките и варим около 30 мин. след завиране на водата, за да се стерилизират. |