Публикувана от Илияна Димова на 25 Септември 2011
![]() | Необходими продукти 400 г. тесто (може и замразено) около 150 г натрошено сирене 2 пресни яйца малко краве масло - около 50 г. розмарин за поръсване |
Размразяваме тестото и оставяме да втаса. Късаме топчета, като големи орехи. Всяко притискаме между дланите, като питка. Намазваме с разбито яйце, поръсваме със сирене и поставяме парченце масло.Завиваме и оформяме отново на топчета. В намазана с мазнина тавичка подреждаме по три топчета , едно до друго. Намазваме отгоре с яйце и поръсваме с розмарин. Оставяме да втасат. Изпичаме до розово. Когато извадим от фурната, напръскваме с вода и завиваме с кухненска кърпа. Поднасят се с кисело мляко или айрян. |