www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Веселина Константинова на 26 Август 2012

Боб чорба - II вариант

Необходими продукти
400 гр бял боб
2 глави лук
1 к.ч. олио
1 морков
1-2 чушки
1 домат
1 кубче зеленчуков бульон
1-2 к.л. сол
1- 2 к.л. червен пипер
суха чубрица
магданоз

Накиснете фасула за 10-12 часа в студена вода. Изплакнете го и долейте вода, необходима за сваряването му. Сложете тенджерата на бавен огън. Нарежете лука, моркова, чушката, домата и ги прибавете. Преди готовност, добавете солта. След като бобът е готов, издърпайте го от котлона. Запържете в сгорещеното олио червения пипер и го добавете към боба. Сложете тенджерата да поври 1-2 мин. Прибавете чубрицата и нарязания на ситно магданоз.