Публикувана от Йорданка Енчева на 17 Август 2012
![]() | Необходими продукти 1 кг. тиквички 4 филии хляб 2 яйца 150-200 г сирене 1 глава лук магданоз за соса: кисело мляко копър чесън |
Настъргваме на ренде тиквичките, посоляваме и оставяме да се изцедят за около час (може и повече). Към вече изцедените тиквички прибавяме хляба (но без корите), яйцата, настъргана глава лук, сиренето и магданоза. Ако сместа е все още с повече течност може да се добавят и 2-3 лъжици брашно. Когато олиото загрее вземаме две супени лъжици и с тях оформяме кюфтетата. Щом ги извадим от тигана ги поставяме в чиния със салфетка (за да попие мазнината). Сосът се слага по желание. |