Публикувана от Сабина Петракиева на 23 Септември 2011
![]() | Необходими продукти 2 чаши натрошени обикновени бисквити 1/3 чаша краве масло 250 гр крема сирене 3/4 чаша захар 3 яйца ванилия половин чаша намачкани банани банан за декорация |
Пускаме фурната да загрее на 175 градуса. През това време, в голяма купа смесваме натрошените на ситно бисквити с маслото. Маслото предварително трябва да се разтопи леко. Разбъркваме хубаво, най-добре с миксер. Готовата смес изсипваме в тавата, в която ще правим чейзкейка и притискаме хубаво към дъното. Така готовият блат поставяме във фризера. След това, в друга купа, разбиваме крема сиренето със захарта докато се получи гладка смес. Добавяме яйцата едно по едно и след това ванилията. Накрая добавяме и намачканите банани. Изваждаме тавичката от фризера и изсипваме готовата смес върху готовия бисквитен блат. Печем 30 минути в предварително загрятата фурна. Оставяме да изстине и оставяме в хладилника да се охлажда поне 3 часа. По желание може да се декорира с парченца банан. Подходящ е и шоколадов сироп. Аз лично добавям малко мента, но това е лично предпочитание. |