www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Марина Голева на 30 Юли 2012

Пъстър зеленчуков аламинут

Необходими продукти
200 гр. зелени чушки
2 бр. тиквички
100 гр. варена царевица
2 глави лук
2 скилидки чесън
150 гр. бекон
магданоз
зехтин
сол
черен и червен пипер

В загрят тиган запържете нарязания на кубчета лук и чесън. След като лука придобие златист цвят прибавете нарязаният на кубчета бекон. След като бекона се запържи добре прибавете зелените чушки, тиквичките и царевицата. Пържете зеленчуците до омекване. Овкусете готовото ястие с червен и черен пипер и сол на вкус. На края поръсете със ситно нарязан магданоз. Гарнирайте с препечени хлебчета. В случая аз ги поднесох с припечени пълнозърнести хлебчета.