Публикувана от Диана Димитрова на 29 Юли 2012
![]() | Необходими продукти 1 кг пилешко месо 1 ч.ч. вино 200 мл соев сос 1 глава лук 2 чушки 2 моркова 1 буркан мариновани гъби 5-6 кисели краставички 1 тиквичка олио |
Запържваме с малко олио нарязания на едро лук, нарязаните на колелца моркови, нарязаните на едно чушки и нарязаната на кубчета тиквичка. Нарязаното на малки хапки месо се запържва отделно до леко зачервяване, след това сипваме виното и соевия сос при месото и оставяме да поври 3-4 мин. Изсипваме месото при зеленчуците, добавяме нарязаните на колелца кисели краставички и гъби. Оставя се за 10-15 мин да поври на слаб огън. Ако е необходимо може да се сгъсти с 1 с.л. брашно, разбито в малко вода. |