Публикувана от Шери Курт на 21 Юли 2012
Необходими продукти 900 гр.телешко месо 1 кубче телешки бульон 1 глава лук 500 гр.арпаджик 2 с.л. доматено пюре 2 домата 50 мл.червено вино чубрица черен пипер магданоз | |
Месото се нарязва на по-едри парчета и се запържва в тиган. Изважда се от тигана и във същата мазнина се запържва лука, нарязан на ситно. Добавя се доматеното пюре, разредено с малко вода. След около пет минути се добавят месото, кубчето бульон, виното и чаша топла вода. Слага се капак и се вари на слаб огън докато поомекне. Прибавя се арпаджикът /попарен за малко във вряла вода/, нарязаните на дребно домати, чубрицата и черният пипер. Готово е когато сосът напълно се сгъсти. Сервира се с картофено пюре и наситнен магданоз. |