Публикувана от Живка Андонова на 21 Юли 2012
![]() | Необходими продукти 4 домата 1-2 краставици 2 скилидки чесън малка глава лук магданоз 1-2 с.л. зехтин сол ябълков оцет |
Доматите и краставиците се обелват и се нарязват на ситни кубчета. Слагат се в чиния и към тях се прибавят нарязаните ситно лук и магданоз, счукания чесън, солта, зехтина и оцета. Разбърква се и се поднася. Бел. на редактора: Гаспачо е испанска студена зеленчукова супа. Тази рецепта е леко променена. Традиционната рецепта произлиза от Андалусия. Гаспачото по традиция се сервира в дървени купички и се яде с дървени лъжици. В оригиналната рецепта присъства и малко натрошен хляб, а съставките се смесват и пюрират с миксер. Добавя се студена вода до желаната консистенция. |