www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Живка Андонова на 21 Юли 2012

Гаспачо

Необходими продукти
4 домата
1-2 краставици
2 скилидки чесън
малка глава лук
магданоз
1-2 с.л. зехтин
сол
ябълков оцет

Доматите и краставиците се обелват и се нарязват на ситни кубчета. Слагат се в чиния и към тях се прибавят нарязаните ситно лук и магданоз, счукания чесън, солта, зехтина и оцета. Разбърква се и се поднася.

Бел. на редактора: Гаспачо е испанска студена зеленчукова супа. Тази рецепта е леко променена. Традиционната рецепта произлиза от Андалусия. Гаспачото по традиция се сервира  в дървени купички и се яде с дървени лъжици. В оригиналната рецепта присъства и малко натрошен хляб, а съставките се смесват и пюрират с миксер. Добавя се  студена вода до желаната консистенция.