www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Живка Андонова на 19 Юли 2012

Зелен боб със свинско и чесън

Необходими продукти
500 гр. свинско месо
1 глава лук
300 гр. зелен боб
3 домата
олио
сол
2 ч. л. червен пипер
2-3 скилидки чесън
магданоз

Свинското месо се нарязва на хапки и се изпържва в олио. Изважда се от олиото и в него се слага ситно нарязаният лук да се запържи, след това зеленият боб и малко вода и се задушава докато омекне. След като вече е омекнал боба се прибавят червеният пипер, солта, ситно нарязаните домати, изпърженото месо и счуканият чесън. Вари се още малко и накрая се подправя с магданоз.