Публикувана от Марина Голева на 10 Юли 2012
![]() | Необходими продукти печени зелени чушки розови домати нахут магданоз 1 глава чесън балсамико оцет зехтин сол |
Като за начало увиваме в алуминиево фолио главата чесън (неизчистена) и печем 30 минути на 180 градуса. След това изваждаме изпечените скилидки от обелките. Балсамовата редукция приготвяме като загряваме балсамико оцета в тефлонов тиган или джезве, докато течността се редуцира на половина. Нарязваме доматите на полумесеци и печените чушки на ивици. Добавяме нахута, който може да бъде от консерва или предварително накиснат и сварен. Добавяме запечените скилидки чесън нарязани на флейки или цели. Накрая прибавяме балсамовата редукция, зехтина и сол на вкус и разбъркваме добре. Добър апетит !!! |