www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Живка Андонова на 05 Юли 2012

Супа от заек

Необходими продукти
ооловин заек
3-4 картофа
2 зелени чушки
1 глава лук
2 моркова
1 шепа фиде
магданоз
сол
олио
1 яйце

Заекът се сварява в тенджера под налягане, когато е готов бульонът се прецежда а заекът се обезкостява и месото се нарязва. Бульонът се слага в тенджера заедно със ситно нарязаните чушки, картофи и лук и настърганите моркови. Налива се малко олио, посолява се, добавя се и фиде. Вари се до готовност на зеленчуците и фидето, накрая се слага обезкостеното месо и магданозът. Маха се от котлона и се застройва с яйце.