Публикувана от Диана Димитрова на 03 Юли 2012
Необходими продукти за блата (нужни са два блата): 2 бр. яйца 125 г масло 1 ч.ч. захар 150 г прясно мляко брашно, колкото поеме 10 г бакпулвер 1 ванилия Може да използвате готови блатове. за между блатовете: 2-3 с.л. мед 5 бр. едри банани 4 бр. обикновени вафли (Чайка или подобни) за крема: 1 бр. крем нишесте с вкус на банан или шоколад (има малки, които са за 500 мл мляко) 500 мл. мляко 1 рендосана вафла за украса | |
Нужни са 2 блата. Разбива се маслото със захарта и се прибавят яйцата. Постепенно, редувайки се, се прибавят млякото и брашното с бакпулвера и най-накрая ванилията. Сместа трябва да стане гъста, като за кекс. Изсипва се в намазнена и набрашнена тава. Пече се до готовност. Блатовете се оставят да изстинат. Аз ползвам тава с диаметър 30 см и блатът се получава с височина 2 см. По желание може да се ползва по-малка тава за по-пухкав пандишпан. Единият блат се обръща и се намазва с мед. Три банана се разбиват с блендер и се смесват с вафлите, също смлени с блендер (отделно от бананите). Не се прибавят вода или мляко - получава се гъст крем, с който се намазва блата върху меда. Върху крема се нареждат останалите 2 банана, нарязани на колелца. Поставя се вторият блат и отгоре се намазва с крема нишесте с вкус на банан или шоколад (да не е горещ), приготвен по указанията на опаковката. Украсява се с малко от смлените вафли. Хубаво е тортата да престои в хладилник една нощ. |