www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Диана Димитрова на 30 Юни 2012

Картофени крокети

Необходими продукти
500-600 г картофи
2 яйца
130 г брашно (1 ч.ч.)
100 гр настърган кашкавал (по желание)
черен пипер
сол
галета
мазнина за пържене

Сварете картофите и ги пасирайте. Омесете ги добре с едното яйце, брашното, настъргания кашкавал, черния пипер и сол на вкус. Оставете получената смес да престои около 1/2 час. Оформете продълговати крокети, дебели около 1 пръст и дълги 5-6 см. Потапяйте ги последователно в останалото разбито яйце и галетата. Изпържете крокетите в сгорещената мазнина.