www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Nikolai Lukov на 30 Юни 2012

Банички на скара

Необходими продукти
1-2 яйца
1 супена лъжица сол
2-3 супени лъжици олио
1 кафена лъжичка сода за хляб, към която се прибавя 1 чаена лъжичка оцет 700-800 мл.хладка вода
около 2 кг. брашно
500-600 мл .разтопена свинска мас
300-400 гр.сирене

В голяма купа се разбиват яйцата, добавят се солта, олиото, содата за хляб, оцета и водата. В брашното се прави кладенче и се изсипва получената смес. Замесва се меко тесто, което се разточва на кора с дебелина 1-1,5 см, намазва се обилно с разтопена мас, след което се завива на руло. Рулото се завива на охлюв и отново се разточва и се маже с мас. Това се повтаря общо три пъти. Накрая рулото се нарязва на парчета малко по големи от яйце, които се разточват на колкото е възможно по тънка кора. Пекат се на скара.