Публикувана от Анелия Терзиева на 27 Юни 2012
![]() | Необходими продукти 500 гр.кайма 4-5 средно големи тиквички 1 ч.чаша доматено пюре 1/2 глава лук 1 морков сол черен пипер червен пипер чубрица на вкус за заливката: 1 кофичка кисело мляко 1 чаена чаша прясно мляко 6-7 суп.лъжици брашно 3 яйца |
Нарязваме тиквичките на шайби и ги оставяме да се отцедят от водата. Можем да ги подсушим и с помощта на кухненска хартия. Запържваме нарязаните на ситно лук и морков. Добавяме каймата и разбъркваме докато стане на трохи. Прибавяме подправките и доматеното пюре размито с малко вода. Оставяме на котлона докато сместа се сгъсти и водата изври. Подреждаме в намаслена тавичка ред тиквички след това заливаме с част от сместа и така редуваме до изчерпването на количеството на тиквичките и на сместа с каймата. Завършваме с тиквички. Печем докато горният слой придобие златист цвят. От останалите продукти приготвяме заливката. След като залеем с нея мусаката, връщаме отново във фурната и печем докато се зачерви. Украсяваме мусаката с листа свеж босилек при сервиране. |