Публикувана от Стоянка Савова на 27 Юни 2012
![]() | Необходими продукти 500 г моркови 300 г брашно 200 г захар 3 яйца 50 г орехи 10 г бакпулвер 1 ч. л. канела 100 мл олио 1 щипка сол за крема: 500 г крема сирене 200 г пудра захар 150 мл течна животинска сметана кората от 1 портокал за поръсване: 200 г натрошени орехи |
Морковите се настъргват и се смесват с натрошените орехи. Добавят се всички останали продукти за блата, като яйцата са предварително разбити. Бърка се с ръце до получаване на хомогенна смес. Тя се пресипва в намазнена форма, в която е сложена хартия за печене и се пече в предварително загрята на 170 градуса фурна, с вентилатор, за 40-45 минути. Когато блатът е готов, се оставя да изстине и се разрязва напречно на две. Сметаната се разбива леко с миксер, без да става пухкава. Сиренето се разбива с пудрата захар и се смесва със сметаната и настърганата кора от портокала. Разбърква се леко с шпатула. Едната половина на блата се слага за основа на тортата и се намазава с половината от крема. Покрива се с втория блат и цялата торта се намазва с останалия крем. Отгоре се поръсва с орехи. |