Публикувана от Стоянка Савова на 26 Юни 2012
![]() | Необходими продукти 1/4 диня 2 банана 2 праскови за крема: 1 яйце 1 ч.ч. прясно мляко 2 с.л. брашно 4 с.л. захар 1 ванилия 1/2 пакетче желатин 100 мл сладкарска сметана |
Загряваме прясното мляко на котлона. Към него прибавяме захарта, ванилията и яйцето, разбито заедно с брашното. Бъркаме докато кремът се сгъсти, след което го махаме от котлона и оставяме в хладилника да се охлади. През това време разбиваме сметаната. Разтваряме желатина в 2 с.л. вода и го разтопяваме. В дълбока купа смесваме желатина, крема и сметаната. Разбъркваме внимателно и прибираме крема в хладилника. Правим тортата във форма с диаметър около 20 см. /Ако нямате форма, може да ползвате малка тавичка или от тези за еднократна употреба./ Нарязваме динята на тънки резени /по-тънки от 1 см./ и изчистваме семките. Покриваме дъното на формата с резените диня. Отгоре слагаме нарязаните на кръгчета банани. След това покриваме с крема, а върху него нареждаме нарязани на тънко праскови. Отгоре покриваме с още един ред диня. Завиваме формата с фолио и прибираме тортата в хладилника за няколко часа. |