Публикувана от Илияна Димова на 21 Юни 2012
![]() | Необходими продукти 1 и 1/2 брашно 1-2 суп.лъж. кристална захар 2 ванилии 1/2 ч.чаша олио 1/2 чаена чаша вода щипка сол 1 каф.лъж. бакпулвер мармалад пудра захар за поръсване |
Слагаме водата, олиото, кристаланата захар и щипка сол да заври. Сваляме от котлона и добавяме ванилиите и бакпулвера. Сипваме всичкото брашно, връщаме на котлона и бъркаме до образуване на топка тесто. Слагаме тестото да се охлади. От охладеното тесто късаме топки малко по-големи от орех, разплескваме и слагаме парченце мармалад. Прегъваме и подреждаме в тава, покрита с намазана с мазнина хартия. Получават се около 20 бр.сладки. Изпичаме в гореща фурна. Готовите сладки поръсваме с пудра захар. |