Публикувана от Илияна Димова на 19 Септември 2011
![]() | Необходими продукти 150-200 г. макарони 4 суп.лъж. зехтин 1 суп.лъж. брашно 300 мл. прясно мляко 200 мл. вода 1 суп.лъж. зеленчукова подправка 100 г кашкавал сол и черен пипер на вкус Получават се около 3 порции. |
Сваряваме макароните. Отцеждаме от водата. В тенджера загряваме 4 суп.лъж. зехтин и запържваме до златисто 1 суп.лъж. брашно. Наливаме постепенно прясното мляко и водата. Овкусяваме със зеленчукова подправка. Добавяме сол и черен пипер на вкус . Варим на котлона до готовност и добавяме макароните. Разбъркваме добре, за да се овкусят. Сервираме горещи, поръсени с настърган кашкавал и украсени с маслинки и магданоз. |