Публикувана от Стоянка Савова на 21 Юни 2012
![]() | Необходими продукти 5 чушки 1 голяма тиквичка 2 картофа 1 морков 1 глава лук 1/2 ч.л. черен пипер 3 с.л. олио 1/2 ч.л червен пипер сол джинджифил /по желание/ 1/2 ч.л. къри за соса: 6 кайсии 1 малка глава лук 1 скилидка чесън 1 ч.ч. прясно мляко 2 с.л. брашно 1 с.л. олио черен пипер 1/2 връзка копър 1/2 ч.л. куркума /по желание/ сол |
Нарязваме лука, моркова, картофите и тиквичката на малки кубчета. Задушаваме ги в 3 с.л. олио, докато омекнат. Прибавяме червения и черния пипер, кърито и сол на вкус. Разрязваме чушките на половини и ги пълним със зеленчуци. Подреждаме ги в намазана с олио тава и печем на 180 градуса, докато чушките се изпекат. През това време правим соса. Нарязваме лука на ситно. Обелваме и нарязваме кайсиите и ги задушаваме заедно с лука и чесъна в 1 с.л. олио. След 2-3 минути добавяме и прясното мляко. Добавяме сол, черен пипер и малко куркума /по желание/. Оставяме да къкри 5-6 минути. След това махаме от котлона и пасираме соса. Връщаме го обратно на котлона и добавяме брашното, размито в малко вода, за да сгъстим соса. Когато е готов го махаме от котлона и слагаме нарязания на ситно копър. Сервираме чушките със соса. |