Публикувана от Диана Димитрова на 18 Юни 2012
![]() | Необходими продукти 1 пиле 1 кг картофи 1 средно голяма тиквичка 1 патладжан 2 чушки 2 домата 1 глава чесън 2-3 глави стар лук ½ ч.ч. олио сол червен пипер черен пипер чубрица пресен копър |
Нарязва се пилето на парчета; картофите, тиквичката и патладжана на едро; чушките на ситно, а доматите обелени и рендосани. Лукът и чесънът се белят и се нарязват също на едро. Овкусяваме с подправки на вкус. Слагаме всичко в гювеч, сипваме олиото и доливаме вода, докато потънат продуктите. Печем 2 часа при 200 градуса, като фурната не трябва да е загрята предварително. След опичане се поръсва с пресен копър. |