www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Диана Димитрова на 18 Юни 2012

Гювеч с пиле и пресни зеленчуци

Необходими продукти
1 пиле
1 кг картофи
1 средно голяма тиквичка
1 патладжан
2 чушки
2 домата
1 глава чесън
2-3 глави стар лук
½ ч.ч. олио
сол
червен пипер
черен пипер
чубрица
пресен копър

Нарязва се пилето на парчета; картофите, тиквичката и патладжана на едро; чушките на ситно, а доматите обелени и рендосани. Лукът и чесънът се белят и се нарязват също на едро. Овкусяваме с подправки на вкус. Слагаме всичко в гювеч, сипваме олиото и доливаме вода, докато потънат продуктите. Печем 2 часа при 200 градуса, като фурната не трябва да е загрята предварително. След опичане се поръсва с пресен копър.