www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Шери Курт на 17 Юни 2012

Пиле в палачинка

Необходими продукти
6 големи палачинки
1 бр. пилешко филе - варено
200 г гъби
250 г масло
10-15 маслини без костилки
3-4 бр. кисели краставички
200 г кашкавал
1 ч.ч. прясно мляко
2 с.л. брашно
50 г масло
магданоз

Нарязаните гъби се задушават в масло, киселите краставички се нарязват на кубчета, маслините на кръгчета, кашкавалът се настъргва, пилешкото месо се нарязва.

Прави се сос Бешамел - загрява се масло, добавя се брашното и леко се запържва, изсипва се млякото и се бърка докато се сгъсти. Като се сгъсти се маха от огъня.

Всичките продукти заедно със соса се смесват като се оставя малко кашкавал за поръсване. В края на палачинката се слага от сместа, завива на руло или като плик и се слага в тава намазана с масло. Нареждат се всичките, поръсват се с кашкавал и се запичат леко.