Публикувана от Шери Курт на 17 Юни 2012
![]() | Необходими продукти 6 големи палачинки 1 бр. пилешко филе - варено 200 г гъби 250 г масло 10-15 маслини без костилки 3-4 бр. кисели краставички 200 г кашкавал 1 ч.ч. прясно мляко 2 с.л. брашно 50 г масло магданоз |
Нарязаните гъби се задушават в масло, киселите краставички се нарязват на кубчета, маслините на кръгчета, кашкавалът се настъргва, пилешкото месо се нарязва. Прави се сос Бешамел - загрява се масло, добавя се брашното и леко се запържва, изсипва се млякото и се бърка докато се сгъсти. Като се сгъсти се маха от огъня. Всичките продукти заедно със соса се смесват като се оставя малко кашкавал за поръсване. В края на палачинката се слага от сместа, завива на руло или като плик и се слага в тава намазана с масло. Нареждат се всичките, поръсват се с кашкавал и се запичат леко. |