Публикувана от Румяна Атанасова на 18 Септември 2011
![]() | Необходими продукти 1 кофа 10л смлени домати (без семки и люспи) 6 глави лук 3 глави чесън 120 мл. оцет 120 мл. олио 2 с.л. сол 1 с.л. черен пипер 1 ч.л. бахар 250 гр. захар 1 пакетче индийско орехче 2 с.л. смлян корен от хрян Това са подправки за 1 доза домати - 1 кофа,но ако разполагате с повече домати може де си смелите повече. |
Смляните домати се изсипват в голяма тава и се слагат на огъня. Чесънът, лукът и хрянът се смилат с машинката за месо и се добавят в началота, за да се сварят добре. Към края, когато вече е почти готов кетчупа се добавят и останалите подправки. Сваля се от огъня, когато се е сгъстил напълно, но по желание може да си го оставите и по рядък. Пълни се в бурканчета и се заваря. |