www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Румяна Атанасова на 18 Септември 2011

Домашен кетчуп

Необходими продукти
1 кофа 10л смлени домати (без семки и люспи)
6 глави лук
3 глави чесън
120 мл. оцет
120 мл. олио
2 с.л. сол
1 с.л. черен пипер
1 ч.л. бахар
250 гр. захар
1 пакетче индийско орехче
2 с.л. смлян корен от хрян

Това са подправки за 1 доза домати - 1 кофа,но ако разполагате с повече домати може де си смелите повече.

Смляните домати се изсипват в голяма тава и се слагат на огъня. Чесънът, лукът и хрянът се смилат с машинката за месо и се добавят в началота, за да се сварят добре. Към края, когато вече е почти готов кетчупа се добавят и останалите подправки. Сваля се от огъня, когато се е сгъстил напълно, но по желание може да си го оставите и по рядък. Пълни се в бурканчета и се заваря.