www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Живка Андонова на 13 Юни 2012

Пиле фрикасе - II вариант

Необходими продукти
1 пиле
1 глава лук,
1 морков
магданоз
4 лъжици брашно
 олио
4 яйца
сол

Пилето се нарязва на порции. Вари се в подсолена вода заедно с едро нарязания лук и морков и ненарязаният магданоз. След като се свари пилето бульонът се прецежда. Прави се запръжка от 4 лъжици брашно с малко олио, запръжката се разрежда с бульона, като се бърка непрекъснато докато се получи гладък сос. Разбиват се 4-те жълтъка и се добавят към соса при непрекъснато бъркане. Свареното пилешко месо се слага в чиния и се полива със соса.