Публикувана от Живка Андонова на 13 Юни 2012
![]() | Необходими продукти За тестото: 1 яйце 250 гр. вода 1 пак. мая за хляб 1 ч.л. захар ½ ч.л. сол брашно За плънка: 500 гр. кайма 1 глава лук 1 ч. ч. доматен сок 1 чушка магданоз червен пипер сол олио 1 домат |
Лукът се нарязва ситно и се запържва в олио. Добавя се каймата, като се бърка непрекъснато, за да стане на ситни парченца. Пържи се, добавя се сол, червен пипер, доматеният сок, ситно нарязаната чушка, пържи се още малко и се добавя магданозът. Маха се от котлона и докато изстива се приготвя сместа за пицата. От изброените продукти се прави смес по - гъста от кексова и се излива в намаслена тава, поръсена с брашно. Върху сместа равномерно поставяме вече охладената плънка. Украсява се с кръгчета домат. Пече се на 180 градуса във фурна. |