Публикувана от Nikolai Lukov на 13 Юни 2012
Необходими продукти 500 гр.спагети 3-4 глави лук 1 кофичка заквасена сметана 200 гр.топено сирене 1,5 кг.бяло и червено пилешко месо 200-300 гр. гъби | |
Спагетите се сваряват. В отделна тенджера се задушават във вода и съвсем малко мазнина и ситно нарязаният лук. Към лука се добавя свареното червено и бяло пилешко месо, което предварително се накъсва. Прибавят се ситно нарязани гъби и когато се позадушат се добавя кофичка заквасена сметана, разбърква се и се смесва заедно с изцедените спагети. В голям съд от Йена стъкло се изсипва половината от сместа. Отгоре се нареждат кръгчета пушено сирене, след което се изсипва останалата част от спагетите с пилешко и отгоре отново се подреждат кръгчета сирене. Съдът се затваря с капак и се запича до готовност. |