www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Румяна Атанасова на 18 Септември 2011

Меден сладкиш

Необходими продукти
1 яйце
1 ч.ч.захар
1 ч.ч. кисело мляко
1 ч.л. сода бикарбонат
1 пакетче канела
1 ч.ч. брашно
1 с.л. маргарин
2 с.л. мед

Разбива се яйцето, отделно се смесват захарта с канелата, содата се угася в млякото. Смесват се всички продукти и накрая се добавя брашното и се разбива добре. В малка тавичка с диаметър около 25 см. се разтопява маргарина и в затоплената тавичка се сипва сместа и се пече в загрята фурна. Топлият сладкиш се маже отгоре с мед, гарнира се по избор след изстиване - с шарени пръчици, шоколадови или кокосови стърготини. Да ви е сладко!