Публикувана от Румяна Атанасова на 18 Септември 2011
![]() | Необходими продукти 1 яйце 1 ч.ч.захар 1 ч.ч. кисело мляко 1 ч.л. сода бикарбонат 1 пакетче канела 1 ч.ч. брашно 1 с.л. маргарин 2 с.л. мед |
Разбива се яйцето, отделно се смесват захарта с канелата, содата се угася в млякото. Смесват се всички продукти и накрая се добавя брашното и се разбива добре. В малка тавичка с диаметър около 25 см. се разтопява маргарина и в затоплената тавичка се сипва сместа и се пече в загрята фурна. Топлият сладкиш се маже отгоре с мед, гарнира се по избор след изстиване - с шарени пръчици, шоколадови или кокосови стърготини. Да ви е сладко! |