www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Нина Райчева на 03 Юни 2012

Критараки с пилешко месо и зеленчуци

Необходими продукти
100 г критараки
1 обезкостено пилешко бутче
1 морков
1 глава лук
100 г сладка царевица
1/2 връзка магданоз
сол
черен пипер
куркума
олио

Лукът и морковът се нарязват на ситно и се задушават в 2 с.л. олио и малко вода. Като поомекнат се добавят пилешкото месо, царевицата и 100 г критараки. Долива се 1 л вода и се овкусява със сол, черен пипер и куркума. Ястието ври до омекване на критаракито, като не бива да се преварява (по подобие на италианската паста). Преди поднасяне се поръсва с наситнен магданоз.