Публикувана от Az-gotvia .bg на 18 Септември 2011
Необходими продукти За 1 буркан: 9-10 краставички (корнишони) 10 зърна черен пипер 1 дафинов лист 1/4 средно голяма глава лук 1 равна с.л. сол 1 ч.л. захар 1 к.ч. оцет (80 мл) изсушен копър | |
Краставичките се накисват за 2 часа в студена вода. Измиват се и се отрязват връхчетата им от двете страни. В компотени буркани от 800 мл се слагат черния пипер, дафиновия лист и лукът, нарязан на филийки. Отгоре се подреждат краставичките изправени. Върху тях се слага по малко изсушен копър, солта, захарта и оцета. Бурканите се допълват с вода и се затварят херметически с капачки. Варят се в тенджера с вода и се изваждат 5 минути след като водата заври. Обръщат се с капачката надолу и се покриват с хавлиена кърпа. |