Публикувана от Шери Курт на 23 Май 2012
![]() | Необходими продукти 150 гр. лешникова паста 80 мл. нектар от агаве 100 гр. фини овесени ядки 1 яйце 1/4 чаена лъжица смлян анасон 1/2 чаена лъжица канела щипка сол 1 чаена лъжица бакпулвер 50 гр. брашно от просо 30 гр.какао 60 гр. ситно натрошени лешници |
Лешниковата паста се смесва с агавето и се разбърква добре. Добавят се яйцето, канелата и анасона и сместа се разбърква. Брашното от просо се смесва със солта и бакпулвера. Добавят се към яйчната смес, заедно с овесените ядки, какаото и натрошените лешници. Разбъркват се добре докато се образува много меко тесто. Оставя се да постои 15-20 минути. От сместа с лъжица се оформят купчинки, колкото орех и се подреждат в тава върху хартия за печене. Пекат се в предварително нагрятата фурна за 15 минути. След като се извадят от фурната се оставят в тавата за 4-5 минути и тогава се изваждат и се оставят върху решетка докато се охладят напълно. Докато са топли, курабийките са меки, когато изстинат стават приятно хрупкави. |