Публикувана от Румяна Атанасова на 18 Септември 2011
![]() | Необходими продукти Шаран 1,5-2 кг 10 -15 главички лук 4-5 скилиди чесън 500 мл.доматен сок (може и домашно консервиран) черен пипер магданоз сол олио червен пипер |
Почистеният шаран се омазнява, осолява се, намазва се с намачкания чесън и се поръсва с черен пипер. Поставя се в намазнена тавичка, около шарана се слагат почистените главички лук и се налива доматения сок, слага се червения пипер, долива се и около 200 мл.вода, поръсва се с нарязания магданоз. Пече се до омекване на лука и шарана да хване коричка. Ако ви се стори, че сосът е рядък, може да сгъстите с лъжица брашно, разтворено с вода на кашичка. Това е моята рецепта, която приготвям за Никулден, снимка на сервиран шарана в чиния и картофено пюре украсено с маслини. Приятен апетит! |