www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Румяна Атанасова на 18 Септември 2011

Никулденски шаран с доматен сок и малки лукчета

Необходими продукти
Шаран 1,5-2 кг
10 -15 главички лук
4-5 скилиди чесън
500 мл.доматен сок (може и домашно консервиран)
черен пипер
магданоз
сол
олио
червен пипер

Почистеният шаран се омазнява, осолява се, намазва се с намачкания чесън и се поръсва с черен пипер. Поставя се в намазнена тавичка, около шарана се слагат почистените главички лук и се налива доматения сок, слага се червения пипер, долива се и около 200 мл.вода, поръсва се с нарязания магданоз. Пече се до омекване на лука и шарана да хване коричка. Ако ви се стори, че сосът е рядък, може да сгъстите с лъжица брашно, разтворено с вода на кашичка. Това е моята рецепта, която приготвям за Никулден, снимка на сервиран шарана в чиния и картофено пюре украсено с маслини. Приятен апетит!