www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Живка Андонова на 19 Май 2012

Торта с какао и чаени бисквити

Необходими продукти
Продукти за 2 блата:
3 яйца
1 ч.ч. захар
3 с.л. олио
3 с.л. вода
1 бакпулвер
1 ванилия
1 ч.ч брашно
1 ч.л. какао

За крема:
1 л. прясно мляко
1 пак. нишесте - ягода
захар
чаени бисквити
орехови ядки

Яйцата се разбиват със захарта, добавят се водата, олиото, бакпулвера, ванилията, какаото и накрая брашното. Сместа се сипва в намаслена и поръсена с брашно тавичка и се пече на 200 градуса. Когато е готов се изчаква да изстине и се реже на две с дълъг нож, за да се получат два блата.

Приготвя се кремът от млякото, захарта и нишестето. Тортата се сглобява като първо се слага блат, следва крем, отново блат, отново крем, сладват чаени бисквити и отново крем. Накрая тортата се поръсва с едро нарязани орехови ядки.