Публикувана от Живка Андонова на 19 Май 2012
![]() | Необходими продукти Продукти за 2 блата: 3 яйца 1 ч.ч. захар 3 с.л. олио 3 с.л. вода 1 бакпулвер 1 ванилия 1 ч.ч брашно 1 ч.л. какао За крема: 1 л. прясно мляко 1 пак. нишесте - ягода захар чаени бисквити орехови ядки |
Яйцата се разбиват със захарта, добавят се водата, олиото, бакпулвера, ванилията, какаото и накрая брашното. Сместа се сипва в намаслена и поръсена с брашно тавичка и се пече на 200 градуса. Когато е готов се изчаква да изстине и се реже на две с дълъг нож, за да се получат два блата. Приготвя се кремът от млякото, захарта и нишестето. Тортата се сглобява като първо се слага блат, следва крем, отново блат, отново крем, сладват чаени бисквити и отново крем. Накрая тортата се поръсва с едро нарязани орехови ядки. |