Публикувана от Шери Курт на 18 Май 2012
![]() | Необходими продукти кори за баница масло за крема: 1 литър прясно мляко 4 жълтъка 8 с.л.брашно 12 с.л.захар 1 ванилия лимонова кора 100 г черен шоколад 100 мл течна сметана |
От корите изрязваме квадрати 10/10 см. Намазваме ги с масло. За всяка фунийка са ни необходими 3 квадрата. Правим фунийки от алуминиево фолио, за да са по-устойчиви слагаме няколко пласта фолио. Увиваме нарязаните кори около алуминиевите фунийки и изпичаме до леко порозовяване. В тенджерка смесваме брашното и захарта за крема. Добавяме малко прясно мляко и бъркаме, за да се получи гладка каша. Слагаме жълтъците, ванилията, лимоновата кора и разреждаме с останалото мляко. Варим крема до сгъстяване. След като се свари добавяме шоколада и бъркаме докато се стопи. Оставяме да се охлади крема. Разбиваме сметаната на сняг и я прибавяме към крема. С шприц пълним крема във фунийките и украсяваме с плодове по желание. |