Публикувана от Шери Курт на 11 Май 2012
Необходими продукти 1 пакет бутер тесто от 500 гр. 2 ябълки 2 с.л.сладко от ягоди 1/3 ч.чаша захар 1/2 пакетче краве масло от 125 гр. 250 мл. фанта портокал | |
Нарязваме ябълките на едро. Бутер тестото на квадрати, във всеки слагаме по едно парче ябълка, навиваме на руло и нареждаме в тавичка. Разтапяме маслото и в него разбъркваме захарта, ванилията, канелата и сладкото от ягоди. Върху всяка бутерка разпределяме с лъжица сместа. Изсипваме фантата в тавичката, но в ъгълчетата, а не върху самите бутерки, за да не се отмие захарта им отгоре, защото там тя ще се карамелизира и ще образува хрупкава коричка. Слагаме ги да се пекат в предварително загрята фурна. Хубаво е накрая да остане малко течност на дъното, за да са по-сочни. |