www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Шери Курт на 11 Май 2012

Панирана тиквичка

Необходими продукти
1 средна тиквичка
1 сварено яйце
1 чери доматче
1 печена червена пиперка
80гр. овкусена кайма /може готово кюфте/
2 скилидки чесън
копър
сол
черен пипер
олио
2 с.л.брашно
1 яйце

Разрязваме тиквичката по дължина, издълбаваме я. Яйцето белим и разрязваме на две. Отстраняваме жълтъка и на негово място слагаме чери доматчето. Увиваме яйцето с пиперката. Тиквичката намазваме с каймата и слагаме увитото яйце в средата. Запълваме празните места с останалата кайма. Запечатваме с другата половинка и забучваме на три места клечки за зъби. Слагаме в малка тенджерка тиквичката, чесъна, копър и вътрешността от тиквичката, овкусяваме със сол и черен пипер, заливаме с вода докато покрие тиквичката и варим 15 минути.

Вадим тиквичката и още топла я панираме в брашното и след това в яйце и пържим в сгорещено олио. От тенджерката, в която сварихме тиквичката изсипваме водата и пасираме сърцевината на тиквичката с чесъна, копъра и жълтъка, който ни остана от яйцето, овкусяваме със сол и черен пипер. С получения сос заливаме панираната тиквичка.