www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Анелия Терзиева на 17 Септември 2011

Лингуини с бекон, сметана и пармезан

Необходими продукти
За 2 порции:
1/2 пакет Лингуини
1 кофичка заквасена сметана
20 гр.пармезан
50 гр.кашкавал
150 гр.бекон
босилек
розмарин
риган
сол
черен пипер

Сваряваме пастата, като във водата сме сложили сол и малко олио. Беконът се запържва, като към него се добавят сметаната, подправките и малко вода. Вари се докато сосът се сгъсти. Сервират се лингуините, като върху тях се слага от соса и се поръсват се пармезан и кашкавал. Подправките могат успешно да се заменят с една чаена лъжичка сос песто.