www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Нина Райчева на 08 Май 2012

Млечно кремче с ананас

Необходими продукти
1 кисело мляко
2 пакетчета желатин
1 консерва ананас на шайби или парченца
3 с.л. кафява захар
настърганата кора на 1 портокал
1 ванилия
шоколадови пръчици

Киселото мляко се овкусява с кафявата захар, ванилията и портокаловата кора. Може също така да се пасира заедно с част от ананаса. Желатинът се разтваря в 200 мл студена вода и се оставя да набъбне. След това на водна баня или на много слаб огън се разтапя и се добавя към киселото мляко.

На дъното на купички поставяме по една шайба ананас или покриваме с парченца според това каква консерва ползваме. Отгоре се налива млечната смес. Кремчетата трябва да престоят в хладилник около три часа, за да се желират и след това се обръщат в чинийки като така ананасът остава най - отгоре. Може допълнително да се украсяват с малко шоколадови пръчици или листа мента.