Публикувана от Нина Райчева на 08 Май 2012
Необходими продукти 1 кисело мляко 2 пакетчета желатин 1 консерва ананас на шайби или парченца 3 с.л. кафява захар настърганата кора на 1 портокал 1 ванилия шоколадови пръчици | |
Киселото мляко се овкусява с кафявата захар, ванилията и портокаловата кора. Може също така да се пасира заедно с част от ананаса. Желатинът се разтваря в 200 мл студена вода и се оставя да набъбне. След това на водна баня или на много слаб огън се разтапя и се добавя към киселото мляко. На дъното на купички поставяме по една шайба ананас или покриваме с парченца според това каква консерва ползваме. Отгоре се налива млечната смес. Кремчетата трябва да престоят в хладилник около три часа, за да се желират и след това се обръщат в чинийки като така ананасът остава най - отгоре. Може допълнително да се украсяват с малко шоколадови пръчици или листа мента. |