www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Анелия Терзиева на 17 Септември 2011

Пиле `Маринара`

Необходими продукти
около 1 кг. пилешко месо -бяло и бутчета
3 яйца
2 скилидки чесън
1 чаена чаша доматено пюре
30гр.пармезан
200 гр. кашкавал
50 гр.галета
черен пипер
сол
босилек
риган 2
малки глави лук

Запържваме в нагарята мазнина чесъна и лука. Добавяме доматеното пюре, размито с вода и подправките и го оставяме да се сгъсти. Пилешкото месо, наразяно на порции овалваме в смес от пармезан и галета. Изпържваме го в мазнина до златисто. Месото се нарежда в тавичка и се залива с доматения сос. Поръсва се с настърган кашкавал и се запича за 10-15 мин. във фурната.