www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Шери Курт на 02 Май 2012

Руски пелмени

Необходими продукти
За плънката:
1 кг кайма
2 големи глави лук
черен пипер млян
1 1/2 ч.л. сол

За тестото:
около 1 кг брашно
вода
1 ч.л. сол

Омесвате каймата с дребно нарязания лук, черния пипер и солта. Омесвате тестото, като се стараете да не стане много твърдо. Разделяте го на части и разточвате всяка част на кора с дебелина около 3 мм. С кръгла формичка или по-широка чаша нарязвате кората на кръгчета. В средата на всяко кръгче слагате от каймата, прегъвате на две и притискате хубаво по края, за да не излезе плънката.

Така приготвените пелмени се варят във вече вряща вода, подправена с малко сол, черен пипер на зърна, няколко зърна бахар и 2-3 листенца дафинов лист. Не слагайте по много от пелмените във водата! След като сварите едната порция, слагате втората, третата и т.н. в същата вода, като доливате ако започне да намалява. Сервирайте със сос по избор.